Arbūzu ievārījums: aromātiska vasaras ievārījuma recepte

Arbūzu ievārījums ir garšīgs vasaras kārums, kuram nelīdzinās nekas cits!

Tā kā arbūzi paši par sevi ir ļoti salds auglis, iesakām nepārspīlēt ar cukuru; patiesībā var nedaudz samazināt devu, tomēr atcerieties, ka mazāks cukura daudzums nozīmē arī īsāku uzglabāšanas laiku. Ar recepti dalījās tīmekļa vietnē Cookist.

Arbūzu ievārījumu var ēst brokastīs vai kā uzkodu, uzziest uz grauzdiņiem vai izmantot kūku, pīrāgu un siera kūku pildīšanai, lai iegūtu neatkārtojamu vasaras garšu.

Sastāvdaļas arbūzu ievārījumam

Arbūza mīkstums – 1 kg

Cukurs – 400 g

Vaniļas ekstrakta (pēc izvēles) – 1 tējkarote

Citrons – 1

Pagatavošana

Ar garu, asu nazi sagriež arbūzu. Atdaliet mizu, uzmanīgi atdalot arī visu balto daļu. No arbūza mīkstuma izņem sēklas un sagriež gabaliņos. Arbūzu ievieto sietā un ļauj tam 30 minūtes notecēt. Pretējā gadījumā arbūzs parastā bļodā sasulosies.

Labi notecināto arbūzu pārliek alumīnija katliņā ar augstām sieniņām.

Pievieno cukuru, ielej citrona sulu, uzkarsē uz vidējas uguns, maisot, līdz cukurs izšķīst. Samazini uguni un turpini vārīt, ik pa laikam maisot, apmēram 30-45 minūtes, līdz arbūza gabaliņi kļūst caurspīdīgi un ievārījums sāk biezēt.

Lasi vēl: Test yourself: 10 signs that a woman has a really good aura

Lai pārbaudītu, vai ievārījums ir gatavs, uzpilini dažas piles uz aukstas šķīvīša virsmas. Ja piles paliek vietā un neplūst, ievārījums ir gatavs. Ja nepieciešams, turpini vārīt vēl dažas minūtes.

Jāpanāk krēmīga un samtaina konsistence. Tūlīt piepildiet sterilizētas burkas ar vārošu arbūzu ievārījumu. Aizveriet burkas ar piemērotu vāciņu, to kārtīgi pagriežot.

Pagrieziet burku otrādi un ļaujiet tai atdzist.

Arbūzu ievārījumu ievieto pieliekamajā un pirms lietošanas pagaida vismaz 15 dienas, lai garšas un smaržas lieliski saplūstu. Tad pasniedziet ar grauzdētas maizes šķēlītēm, vēlams pašceptas.

Ja vēlaties, arbūzu ievārījumu varat aromatizēt ar garšvielām, piemēram, ingveru vai vaniļu, un citronu sulu aizstāt ar apelsīnu sulu.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment